3 tips voor het aanschaffen van een refurbished Apple Iphone

Je doet er goed aan om een refurbished iPhone 7 plus te bezitten. We zullen vertellen waarom, benoemen wat de voordelen zijn om een refurbished iPhone 7 plus aan te schaffen, en ook zullen we wat tips met jou delen, waar je op moet letten bij het bestellen.

Bij het aanschaffen van refurbished electronica, (of dat nou een smartphone of een TV is), heb je het voordeel dat het een stuk goedkoper is, en vaak geven de leveranciers ook nog eens dezelfde garantie (als toen hij nieuw was).

Bij smartphones komt het bijkomend voordeel dat je niet aan een (duur) abonnement vast zit.

Wat betekent ‘refurbished’?
Refurbished betekent dat het product eerder in gebruik is geweest. Daarna is hij door professionele wederverkoper ingekocht, gecontroleerd (op mankementen) en evt. gerepareerd/verbeterd. Pas als hij geen gebreken meer vertoont, biedt de wederverkoper hem aan op de markt. Als er cosmetische gebruikerssporen zijn, dit blijft meestal wel het geval want deze onderdelen worden niet vervangen, gezien ze nog 100% functioneren (alleen vanuit esthetisch oogpunt wat minder ogen).

Tips bij het aanschaffen van een Iphone 7 plus

Tip 1: Ga na welke iOS compatibel is met deze iPhone
Na een tijdje worden bestaande iPhones niet meer geüpdatet via Apple. Dat wilt zeggen dat er geen nieuwe iOS daarvoor op de markt komt. Wat als gevolg heeft dat er steeds minder apps beschikbaar zijn voor deze – verouderde – iOS. Dus mocht je een iPhone willen aanschaffen, ga dan altijd na of het meest recente iOS daar op geïnstalleerd kan worden. Alleen dan kan je – op dat gebied – er zeker van zijn dat hij ‘future-proof’ is.

Tip 2: Zoek de nieuwwaarde op van de aan te schaffen Apple iPhone
Gezien iedere iPhone een ander cataloguswaarde heeft, loont het om de cataloguswaarde (dus nieuwprijs) te vergelijken met de huidige prijs waartegen de iPhone aangeboden wordt. Over het algemeen kunnen we stellen dat iPhones steeds duurder zijn geworden (nieuwprijs) en hoe meer opslag een iPhone heeft, des te duurder hij is.

Tip 3: Zoek uit hoe lang de batterij mee kan van de iPhone
Mocht je een gebruikte iPhone 7 plus aanschaffen, is het van belang om te laten nakijken (of zelf na te kijken) hoe de batterijconditie is. Dit is op de iPhone makkelijk te zien via de instellingen. Dit wordt door Apple uitgedrukt in percentages.

Hiermee hopen we dat jouw keus in de toekomst nog bewuster is, opdat je nog langer plezier zult hebben van je toekomstige iPhone.