De beste verlichting voor een thuiskantoor.

Door de Corona perikelen is een thuiskantoor niet meer weg te denken in je huis. Dit wil je natuurlijk goed verlicht hebben!

Lampenhuis heeft voor het verlichten van een thuiskantoor richtlijnen en tips voor het kiezen van het beste licht voor jouw werkruimte. De meest gestelde vragen over het kiezen van de beste verlichting voor je thuiskantoor en waarom het belangrijk is om een gelaagde verlichtingsbenadering te gebruiken om een comfortabel en functioneel thuiskantoor te creëren wil Lampenhuis graag met je delen.

Wat is gelaagde verlichting en waarom is het belangrijk om mijn thuiskantoor te verlichten?

Het is belangrijk om een combinatie van sfeer-, taak- en accentverlichting te gebruiken om de verschillende rollen en toepassingen van een ruimte te versterken. Lampenhuis is van mening dat omgevingsverlichting helpt om een algemeen verlichtingsniveau in de kamer te creëren. Taaklampen van Lampenhuis zoals bureaulampen of een staande lamp naast een stoel worden specifiek gebruikt om achter de computer te werken, te schrijven of te lezen. Accentarmaturen zijn geweldig om kunst of architectonische kenmerken te benadrukken. Ondertussen zijn spoorverlichting geweldig om algemene verlichting te bieden, maar ook om speciale functies te benadrukken of de focus naar een specifiek deel van de kamer te verplaatsen.

Is kleurtemperatuur belangrijk?

Lichtbronnen moeten een vergelijkbare kleurtemperatuur hebben om evenwicht en consistentie in de kamer te creëren. Een kleurtemperatuur tussen 2700K en 3500K is ideaal voor thuiskantoren. Als je wilt dat het kantoor er warmer en gezelliger uitziet, streef dan naar 2700K. Als je wilt dat je kantoor er koeler uitziet, gebruik dan lampen die dichter bij 3000K of 3500K liggen. Bovendien kun je door te investeren in een dimsysteem de lichtniveaus eenvoudig op de gewenste hoeveelheid regelen.

Hoe kan ik algemene sfeerverlichting realiseren?

Creëer een mooie, zachte gloed door een grote pendelarmatuur, kroonluchter, verzonken montage of semi-verzonken montage te gebruiken met een diffuus lichtbron. Decoratieve plafondlampen kunnen ook een dramatisch element aan de kamer toevoegen. Wanneer je een plafondlamp ophangt, moet je deze in het midden van de kamer plaatsen, minstens 1,8 meter boven de afgewerkte vloer. Wandkandelaars en uplights zijn ook ideaal voor het balanceren van omgevingslicht door licht van plafonds en muren te weerkaatsen. Neem gerust een kijkje in de webshop van Lampenhuis voor de mooiste sfeerverlichting.

Hoe kan ik vermoeide ogen het beste voorkomen tijdens het werk?

Je ogen kunnen vermoeid raken als er weinig licht is wanneer u naar een computerscherm kijkt. Houd er rekening mee dat vermoeidheid van de ogen kan optreden tijdens zowel overdag als ‘s nachts werken. Dit kan worden voorkomen door lagen in correctielicht te leggen, zoals een taaklamp achter je computerscherm. Zorg ervoor dat de hoeveelheid verblinding tot een minimum wordt beperkt om je ogen te beschermen.