e-liquid
Gebruiksapparaten

e-liquid is een ideale vervanger voor de sigaret

Een e-liquid is een vloeistof die wordt gebruikt om een e-sigaret mee te vullen. De vloeistof wordt met een verdampsysteem in de tank van de elektrische sigaret verdampt. Zo kan de gebruiker van de E-sigaret de damp inhaleren. Er worden erg veel verschillende soorten liquids verkocht van veel verschillende merken. Zo zit er altijd een tussen die geschikt voor jou is. Er zijn veel smaken en veel soorten VG en PG verhoudingen.

Een liquid met nicotine mag maximaal 20 mg nicotine bevatten en maximaal 10 ml inhoud per verpakking in Nederland. Ook de nicotinevrije liquid mag niet in grotere verpakkingen worden verkocht, je kunt ze dan ook alleen bestellen in 10 ml verpakkingen. Elke E-liquid heeft zn eigen smaak, kracht en kwaliteit. De vloeistof is vaak verkrijgbaar in een of twee vormen;

  • In een fles om het vloeistofreservoir bij te vullen of;
  • In een vooraf gevulde cartridge die men weggooit wanneer de liquid op is.

Hoe zit de e-sigaret in elkaar

De e-sigaret waar de e-liquid ingaat wordt steeds populairder, het is een alternatief voor een gewone sigaret. Als je veel sigaretten op een dag rookt kun je een e-sigaret kopen met meer kracht of met meerdere batterijen dan wanneer je weinig sigaretten rookt. Je wilt er natuurlijk wel een kopen de bij jou past. Je kunt een e-sigaret niet roken zonder hem te vullen. De liquid maakt het roken aantrekkelijk en lekker. Er zijn er veel smaken, die van appel tot koffie gaan.

Er worden ook losse accessoires voor erbij verkocht. Zoals snoertjes om ze op te laden en mondstukjes.