Handige informatie over laadpalen

Dat er een enorme stijging heeft plaatsgevonden over aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen is ongetwijfeld geen verrassing. Er zijn voordelen en nadelen te bedenken tussen de elektrische auto en de benzineauto. Dat elektrische auto’s een stuk beter voor het milieu zijn is ook geen nieuwtje. Maar dat elektrische auto’s vrijwel elke dag aan de oplader moeten is ook niks nieuws. Daarentegen zijn de laadpalen de afgelopen jaren als paddenstoelen de grond uitgeschoten. De echte laadstress is al een stuk minder, maar opladen blijft opletter geblazen.

Deze blog is wel interessant voor mensen die elektrisch rijden of elektrisch willen gaan rijden. Qua informatie over de oplaadkwestie en hoe je dit kunt oplossen komt ook aanbod. Kortom, de vragen die jij hebt over de laadpaal komen allemaal langs. De meest geschikt laadpalen zijn de laadpalen van Engie.

Als je een elektrische auto wilt opladen moet je in ieder geval beschikken over de volgende onderdelen: elektrische auto, laadpaal en een oplaadkabel. Bij publieke laadpalen heb je ook een laadpas nodig. Via deze laadpas weet de paalbeheerder hoeveel er in rekening moet worden gebracht.

Er zijn ook verschillende soorten laadpalen. Je hebt laadpalen voor aan huis. Hiernaast heb je ook de openbare laadpalen waar ik het over had net. Echter, hierin zit ook wel een verschil in. Zo heb je publieke laadpalen in de openbare ruimte, maar ook in de semi-openbare ruimte als ik het zo maar even zal zeggen. Met semi-openbare ruimten bedoel ik openbare laadpalen die op eigen terrein plekken staan. Eigen terrein plekken kunnen zijn garages of wegrestaurants. Daarnaast heb je ook nog snellaadpalen. Als je ziet dat je accu onderweg leeg gaat, dan kan je snel in pluggen bij een snellaadpaal.

Zo zijn er ook steeds meer Tesla’s op de weg. Er zijn ook steeds meer traditionele automerken die langzamerhand (volledig) over proberen te gaan op elektrisch rijden. Toch heeft Tesla wel de overhand, ook omdat zij volledig elektrisch zijn. Zo is het opladen van een Tesla ook zo gepiept.