Is mijn toner leeg? Zo kom je erachter

printer

We kunnen al onze mooiste herinneringen bekijken door de samenwerking van de camera, pc en printer.  Tegenwoordig hoef je gelukkig niet meer te wachten tot je fotorolletje eindelijk is afgedrukt.

Door een simpele geheugenkaart kan je al je mooiste foto’s opslaan en meteen naar je printer sturen. Een klein nadeel hiervan is dat je soms een tijdje moet wachten op je nieuwe inktcartridges. Het kan zo af en toe eens gebeuren dat je tijdens het afdrukken van een foto enkel strepen ziet. Of je krijgt een hele fletse afdruk. Hoe komt dat nou?

Controleert de computer de inktvoorraad niet?

Het is niet bij alle printers zo dat ze aangeven dat ze leeg zijn. Er zijn modellen die dat wel doen. Vaak kan je dan toch nog een aantal foto’s perfect uitprinten. Omdat het moeilijk is om in te schatten hoeveel inkt er nog in de inktcartridges zit worden er vaak te vroeg weggegooid. Kijken of je inktcartridge echt leeg is doe je in een paar eenvoudige stappen.

Op het zicht

Er zijn bepaalde merken cartridges waar je heel makkelijk kan zien hoeveel inkt er nog inzit. Er zijn er zelfs een aantal die doorzichtig zijn. Onder andere Canon gebruikt deze soort cartridges. Hier zie je dus meteen of de inktcartridge al helemaal leeg is. Bij andere merken zoals Brother of Epson heb je deze optie niet. Ook de meeste HP cartridges zijn niet transparant.

Geluid

Kan je aan jouw cartridge niet zien hoeveel inkt er nog inzit? Je zou kunnen proberen om aan de cartridge te schudden. Zo hoor je snel of er nog inkt in zit of niet meer. Cartridges die al gebruikt zijn zullen een klotsend geluid geven als je ze heen en weer schudt.

printer

Gewicht

Als je echt zeker wilt weten of je cartridge leeg is dan kan je deze wegen. Neem een cartridge die nog vol is en schrijf het gewicht hiervan op. Pak dan een cartridge waarvan je zeker weet dat deze leeg is. Dit kan een cartridge zijn waarmee je toch nog geprint hebt nadat deze aangaf leeg te zijn.

Zo heb je de controlepunten voor zowel een volle als een lege cartridge. Iedere cartridge die zwaarder is dan de lege inktcartridge is dus nog niet helemaal leeg. Zou deze dan dus toch kleurloze of fletse prints gaan geven dan weet je dat het tijd is om de printkop te reinigen.

Ben je toch toe aan een of meer nieuwe inktcartridges? Bij Inktentonervoordeel.nl hebben ze een groot aantal huismerken te koop die passen in printers van Canon, HP, Samsung. Ook voor Brother toner of welke ander soort toner ook kan je bij deze winkel terecht.

Natuurlijk kies je pas voor een nieuwe inktcartridge als je oude echt leeg blijkt te zijn. Door vaker de printkop te reinigen doe je langer met je toner en kan je dus meer printen. Zo hou je nog meer leuke herinneringen op papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *