Telecom

USB C: wat zijn de voordelen

Er zijn enorm veel soorten kabels die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld een apparaat op te laden of data te transferten. Echter zien we steeds vaker dat de nieuwe USB C kabels worden gebruikt. De USB C is een uitvinding die nu een paar jaar oud is, maar als maar vaker en vaker wordt gebruikt. Dit komt doordat de USB C kabels handige voordelen heeft. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Voordelen

De USB C kabel is ontworpen om optimaal te werk te gaan. Dit kun je terug zien in de volgende voordelen:

  • De USB C poorten en kabels zijn lekker compact. Zo kan je ze makkelijk in de moderne, strakke apparaten verwerken.
  • USB C poorten zijn omkeerbaar, waardoor je nooit bang hoeft te zijn dat je de kabels verkeerd om erin doet.
  • USB C poorten kunnen 100W aan stroom leveren. De oudere poorten konden maximaal 15W aan stroom leveren. Dit betekent dan ook dat de apparaten een stuk sneller kunnen opladen.
  • Door de snelheden van de USB C kan data snel getransfert worden. Het is ook zo snel dat videosignalen op hetzelfde moment kunnen transferten.

Aanschaffen

In veel gevallen worden USB C poorten en kabels geleverd wanneer je een nieuw apparaat aanschaft. Wanneer je zelf een USB C kabel wilt kopen, dan is het handig om dit bij een betrouwbare winkel te doen, zodat je zeker weet dat je jouw apparaat niet zal beschadigen. Neem een kijkje op onlinekabelshop.nl voor de beste kabels die er in Nederland te vinden zijn.