Voor camera’s, zaklampen en meetapparaten gaat u een CR123A batterij kopen

Wilt u een CR123A batterij kopen, dan heeft u een krachtige batterij nodig die lang meegaat. U wilt veel foto’s maken op vakantie zonder dat u aan vervanging moet denken. Of u heeft een zaklamp nodig waarvan u op aan kunt. U herkent de CR123A batterij gemakkelijk aan de kleinere afmetingen. Tegelijkertijd is de batterij in staat om het dubbele aan voltage te genereren dan standaard AA batterijen. Het is een kleine batterij met pit en dat kan in sommige situaties bijzonder goed uitkomen.

Een CR123A batterij kopen: zo herkent u hem

Gaat u een CR123A batterij kopen, dan weet u al dat deze kleiner is dan een AA batterij. De exacte afmetingen zijn 34,5 millimeter lang en een diameter van 17 millimeter. Hierdoor hebben de batterijen een cilindervorm. U zal ook merken dat de CR123A batterij met 17 gram bijzonder lichtgewicht is, wat in camera’s en zaklampen natuurlijk bijzonder goed uitkomt. Verder zult u als u een CR123A batterij gaat kopen zien dat het een lithium batterij is. Dat heeft als voordeel dat ze geen inhoud verliezen als ze een lange tijd niet gebruikt worden, dat ze niet gevoelig zijn voor temperatuurverschillen en dat ze 4 keer langer meegaan dan alkaline batterijen. 

Een wegwerp- of een oplaadbare batterij kopen?

U kunt de CR123A batterij kopen in standaard vorm of als oplaadbare batterij. Wij raden altijd aan om voor een kwalitatieve oplaadbare batterij te kiezen, omdat deze veel beter zijn voor het milieu. Daarnaast heeft u dan altijd een batterij bij de hand en hoeft u niet naar de winkel om een nieuwe CR123A batterij te kopen. Er zijn voldoende opladers beschikbaar waarin ook een CR123A batterij past. Kiest u voor een universele oplader, dan bent u in staat al uw batterijen op te laden en kunt u al uw batterijen voor oplaadbaar vervangen. Lege wegwerp batterijen moeten naar een speciale bak in de winkel gebracht worden en moeten op een bepaalde manier worden gerecycled. Dat geeft wel aan hoe schadelijk ze zijn voor het milieu. Door een oplaadbare CR123A batterij te kopen doet u daar niet aan mee.

De voordelen van de CR123A batterij

Een CR123A batterij is uiteraard niet geschikt voor alle apparaten en het is belangrijk dat u eerst controleert of deze wel past. Daarna profiteert u van de volgende voordelen door een lithium CR123A batterij te kopen.

  • Een CR123A batterij is krachtiger dan standaard AA batterijen en is daardoor ideaal voor gebruik in camera’s, zaklampen en meetapparatuur. Het is een batterij waarvan u op aan kunt.
  • Een CR123A batterij is licht van gewicht en klein.
  • Een lithium CR123 batterij is niet gevoelig voor temperatuurverschillen. Uw zaklamp zal dus niet leeg zijn na een koude nacht in de tent.
  • Lithium CR123A batterijen lopen niet langzaam leeg, ook niet als u uw apparaat een tijd in de kast legt en niet aanraakt.
  • Door oplaadbare CR123A batterijen te kopen bespaart u het milieu én u bespaart geld.

Wilt u een CR123A batterij kopen? Kijk voor het aanbod op Batterijenstunter.nl.