Voor het bedrukken van materialen heb je transferpersen nodig

transferpersen

Wanneer je van plan bent om zelf materialen te gaan bedrukken, is het van belang dat je beschikt over de juiste transferpersen. Om de juiste pers te kiezen, is het allereerst van belang dat je precies weet wat een pers doet. Met een pers kun je allerlei soorten materialen bedrukken door middel van warmte. Het is hierbij wel van belang dat je rekening houdt met het feit dat transferpersen voor specifieke materialen worden gemaakt. Zo kan een transferpers voor petten niet worden gebruikt voor textiel. Wees daarom alert als je een transferpers besteld.

transferpersen

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je een bepaald ontwerp op een speciale folie hebt laten bedrukken, kun je dit door middel van een transferpers overbrengen op bijvoorbeeld een shirt. Om dit netjes over te brengen op het shirt, is het van belang dat je werkt met de juiste pers. Het voordeel van een pers ten opzichte van een strijkijzer is dat het resultaat veel mooier is en langer mee gaat. Daarnaast kun je met een pers erg snel werken. 

Welke persen zijn er te verkrijgen?

De soort pers die je nodig hebt, hangt sterk af van waarvoor je deze gaat gebruiken. Persen zijn er dan ook in allerlei soorten te verkrijgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je eigen mokken te bedrukken met een logo of tekst. Hiervoor dien je een specifieke pers te hebben. Daarnaast kun je met een eigen persmachine ook petten bedrukken. Bij deze pers dien je in de meeste gevallen zelf de benodigde druk uit te oefenen. Het bedrukken van eigen materialen is erg leuk en kan in meerdere situaties goed van pas komen. Zo kun je een pers voor zowel commerciële als privé doeleinden gebruiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *