Wild spotten met een wildcamera

Wildcamera kopen

Je kent het wel. Je ziet net een uiterst zeldzame en schuwe vos voorbij vliegen. Je pakt je telefoon en pats hij is weg. Of jij ziet in je tuin een egel en wilt dit graag aan je vriend of vriendin laten zien en dan als je terug gaat is hij verdwenen. Hiervoor is de wildcamera uitgevonden. Hiermee kan je iedere dier filmen zonder dat ze het merken of schrikken.

Wildcamera kopen

Waarvoor een camera?

Je hebt bijvoorbeeld hele mooie tulpen in je tuin staan. Iedere jaar dat ze er staan worden ofwel vertrapt of afgebroken en als het je partner niet is dé je een bosje tulpen wilt aanreiken, wil je weten wie het wel is. Om daarachter te kunnen komen kan je een wildcamera ophangen. Die dan neer bij je tulpen en zie je wat ermee gebeurt zonder dat je de dader afschrikt.

De wildcamera kan er voor meerdere redenen staan. Bijvoorbeeld voor beveiliging zoals je hierboven leest. Dat klinkt nog onschuldig, maar als je bijvoorbeeld dicht bij een dijk woont en daar zitten bevers in te graven kan dit erg gevaarlijk zijn. Door de camera kan je de dader ontmaskeren en daartegen maatregelingen nemen.